fbpx

Tags : Центар за развој

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион одбележа 15 години

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион денеска одбележа 15 години постоење и работење. Свеченоста се одржа под мотото „Еден регион-безброј приказни“, а на настанот беа презентирани резултатите од досегашното работење преку видео приказни на вработените во Центарот, поранешни претседатели од редот на градоначалници на Советот за развој на регионот, а на поголем број институции […]

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион избран за Регионална

Во рамките на проектот „Поддршка на социјалното претприемништво“ Центарот за развој на Југоисточниот плански регион е избран за Регионална канцеларија за социјално претприемништво. Социјалното претприемништво во Северна Македонија е во почетен стадиум на развој, но постоечките социјални претпријатија покажуваат дека има потенцијал за раст и развој на овој концепт и кај нас. Токму од тие […]