fbpx

Tags : Чисти ридови за сите

„Комуналец“ се вклучи во акцијата „Чисти ридови за сите“

ЈПКД „ Комуналец „ во соработка со Општина Струмца со луѓе и механизација активно се вклучи еко акцијата „Чисти ридови за сите 4“, организирана од ВК „Актив“ која се реализираше денеска. -Со помагањето во собирање на сметот оставен од страна на несовесни граѓани покрај патот за месноста Чам-Чифлик заедно со еко активисти и невладини организации, […]

„Комуналец“ се вклучи во еко акцијата „Чисти ридови за сите“

По покана од Велосипедскиот Клуб „Актив„ за подршка на Еко акцијата „Чисти ридови за сите„ која се одржува по трети пат во текот на годината, ЈПКД „Комуналец“-Струмица активно се вклучи со петнаесетина работници и две возила. Во акцијата се собираше отпадот расфрлан од несовесни граѓани на потегот околу патот до Чамчифлик и на трим патеката […]

Утре еко акција „Чисти ридови за сите“

На 26 март 2023 година, со почеток во 10:00 часот еко акцијата „Чисти ридови за сите“ – повторно ги мобилизира граѓаните на Струмица, Василево, Босилово и Ново Село. Во истата се вклучени и поддршка ќе дадат сите Општини, училишта, граѓанскиот сектор, спортските здруженија, асцоцијации, граѓански иницијативи и индивидуалци. Комуналните претпријатија на Општините ќе им помогнат […]

Утре Еко акција „Чисти ридови за сите“

Во четирите општини од Струмичкиот регион, Струмица, Василево, Ново Село и Босилово, утре ќе се одржи еколошка акција „Чисти ридови за сите“. Акцијата почнува во 09:30 часот.

В недела Еко акција „Чисти ридови за сите“

На иницијатива на повеќе граѓански организации од областа на спортот и заштитата на животната средина, ќе се спроведе Еко акција „Чисти ридови за сите“, а поддржана од Делегацијата на Европската Унија во државата и Општина Струмица. Еколошката акција ќе се одржи на 28.03.2021 година (недела) во периодот од 10:30 до 14:00 часот на две локации: […]