fbpx

Tags : Даниел Димевски

Даниел Димевски нов претседател на Македонскиот олимписки комитет

Поранешниот претседател на Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ), Даниел Димевски, официјално е избран за нов предводник на Македонскиот олимписки комитет (МОК) на Собранието кое се одржа вечерва во Скопје. Противкандидатот на Димевски, Војнеска-Зикова предвреме си замина, а гласањето беше извршено тајно, според препораките од Интернационалниот олимписки комитет (ИОК). Димевски на гласањето добил доби 30 гласа, […]