fbpx

Tags : Ден Европа

Во Струмица одбележа Денот на победата над фашизмот и Денот

Општина Струмица го одбележа 9. Мај – Денот на победата над фашизмот со пригодна свеченост којашто се одржа пред Споменикот на паднатите борци во НОАВМ во малиот градски парк. За значењето на овој ден зборуваше градоначалникот Коста Јаневски. -На денешен ден пред 76 години, со потпишувањето на безусловната капитулација на нацистичка Германија,официјално беше ставен крај […]