fbpx

Tags : Ден на победата

Во Струмица одбележан 9 Мај-Денот на победата над фашизмот и

Денес пред споменикот на паднатите борци од НОАВМ во малиот градски парк, во организација на Општина Струмица, се одржа свеченост по повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа. За историографијата и значењето на празниците зборуваше членот на Советот на општина Струмица, Ице Беличев. Денес се навршуваат 79 години од […]

Во Струмица одбележан 9. Мај-Меѓународниот ден на победата над фашизмот

Со пригодна свеченост којашто се одржа пред Споменикот на паднатите борци од НОАВМ во малиот градски парк, денеска беше одбележан 9 Мај Меѓународниот ден на победата над фашизмот и Денот на Европа. За нивното значење зборуваше градоначалникот Костадин Костадинов, кој меѓу другото рече: -Поминуваат безмалку 32 години од македонската самостојност: Исто толку години го сонуваме […]