fbpx

Tags : детска градинка

Официјално почна со работа првата градинка во Босилово

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев денеска го одбележаа официјалното отпочнување со работа на градинката „Среќни насмевки“ во Босилово. „Градинката „Среќни насмевки“ e изградена и опремена со средства обезбедени од Министерството за труд и социјална политика во износ од 14 милиони денари во градежниот дел и […]

Министерката Тренчевска и градоначалникот Костадинов ја пуштија во употреба доградбата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов денеска го предадоа во употреба доградбата на објектот на Детската градинка „Детска радост“, каде ќе се згрижат 57 деца. -Во употреба ја пуштивме доградбата на детската градинка „Клон 2“, за која Министерството за труд и социјална политика издвои 13 милиони […]