fbpx

Tags : детска претстава

СОФ 2023:Детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“

Вечер со почеток од 19:00 часот детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“ во рамки на СОФ 2023 програмата. Локација: Амфитеатар градски парк, Струмица. Играат: Магдалена Ризова-Черних, Сашо Ристовски и Тамара Ангелеска. Сиже: Низ низа драмски ситуации во кои главната нитка е мудроста на волшебникот, наспроти денешното однесување на децата, ќе упатиме јасна порака: Со […]

Одиграна детската претстава „Зелено коше“

Викендов во Амфитеатарот во Градскиот парк во Струмица се одигра детската едукативна интерактивна театарска претстава “Зелено ќоше”. Претставата е дел од проектот „Животните на планетата Земја”, финансиски поддржан од Општина Струмица, кој започна да се реализира од месец февруари но поради ситуацијата со пандемијата ковид 19 дел од активностите беа прекинати. -Поточно делот каде што […]