fbpx

СОФ 2023:Детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“

 СОФ 2023:Детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“

Вечер со почеток од 19:00 часот детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“ во рамки на СОФ 2023 програмата.

Локација: Амфитеатар градски парк, Струмица.

Играат: Магдалена Ризова-Черних, Сашо Ристовски и Тамара Ангелеска.

Сиже: Низ низа драмски ситуации во кои главната нитка е мудроста на волшебникот, наспроти денешното однесување на децата, ќе упатиме јасна порака: Со насилство НЕ, со дружба може СЕ!Во претставата има многу комични, едукативни и педагошки елементи но што е најважно интеракцијата со публиката ќе биде многу присутна. 

Share via
Copy link