fbpx

Tags : СОФ 2023

Два настани вечерва во рамки на СОФ2023

Два настани вечерва во рамки на СОФ2023: – Промоција на Монографијата Цареви Кули Струмица, книга II на археологот и долгогодишен истражувач на овој локалитет, м-р Зоран Рујак. Локација:Амфитеатар, Струмица. Време: :19:30 часот. Промотер д-р Митко Б.Панов од Институт за национална историја – Афористичко-сатирични вибрации и вечер на поезија. Започнуваме со афоризам и сатира од веќе докажаните афористичари Јане […]

BOOK CLUB на отворено во рамки на СОФ 2023

Утре, 23 ти јуни (петок) – BOOK CLUB на отворено во рамки на СОФ2023. Време: 19:00 часот.Локација: градски парк Струмица. За сите љубители на пишаниот збор и природата. Во една опуштена и пријатна атмосфера ќе се запознаеме со „Животинска фарма“ на Џорџ Орвел.„Сите луѓе и животни се еднакви но, некои се поеднакви од другите“ ќе […]

СОФ 2023:Детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“

Вечер со почеток од 19:00 часот детска театарска претстава „Во домот на волшебникот“ во рамки на СОФ 2023 програмата. Локација: Амфитеатар градски парк, Струмица. Играат: Магдалена Ризова-Черних, Сашо Ристовски и Тамара Ангелеска. Сиже: Низ низа драмски ситуации во кои главната нитка е мудроста на волшебникот, наспроти денешното однесување на децата, ќе упатиме јасна порака: Со […]