fbpx

Два настани вечерва во рамки на СОФ2023

 Два настани вечерва во рамки на СОФ2023

Два настани вечерва во рамки на СОФ2023:
 – Промоција на Монографијата Цареви Кули Струмица, книга II на археологот и долгогодишен истражувач на овој локалитет, м-р Зоран Рујак.

Локација:Амфитеатар, Струмица. Време: :19:30 часот. Промотер д-р Митко Б.Панов од Институт за национална историја

– Афористичко-сатирични вибрации и вечер на поезија.

Започнуваме со афоризам и сатира од веќе докажаните афористичари Јане Атанасов и Ленче Стоименова-Кочани, Атанас Крлевски-Велес, Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски-Струмица, а подоцна продолжуваме да уживаме во стиховите на Марина Мијаковска.

Локација:Парк-езерце Струмица. Време: 21:00 часот 

Share via
Copy link