fbpx

BOOK CLUB на отворено во рамки на СОФ 2023

 BOOK CLUB на отворено во рамки на СОФ 2023

Утре, 23 ти јуни (петок) – BOOK CLUB на отворено во рамки на СОФ2023. Време: 19:00 часот.Локација: градски парк Струмица.

За сите љубители на пишаниот збор и природата. Во една опуштена и пријатна атмосфера ќе се запознаеме со „Животинска фарма“ на Џорџ Орвел.„Сите луѓе и животни се еднакви но, некои се поеднакви од другите“ ќе каже Орвел и ќе ни опише како идеалите стануваат демагогија за битката за еднаквост за животните но и луѓето. Може ли некој да биде „поеднаков“ од сите други?

Уживајте во фестивалската магија оваа лето и почувствувајте го допирот на книжевноста . 

Share via
Copy link