fbpx

Tags : дезинформации

„Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови:

Здружението „Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“ финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД). Основна цел на проектот е да се унапреди медиумската писменост и да се создадат вештини за критичко размислување и анализирање кај младите во […]

Секуловски: политичките партии придонесуваат кон зголемување на дезинформациите

Политичките партии придонесуваат кон зголемување на дезинформациите и тоа на следниот начин: 1. Преку платена политичка програма каде само за локалните избори во 2021 година партиите имаат исплатено над 5.1 милиони евра јавни пари во приватни медиуми за партиска пропаганда. Освен во радиодифузерите политичките партии имаат платено на над 195 онлајн медиуми, а голем дел […]