fbpx

Tags : дигителен земјоделски инжинер

Дигитален земјоделски инженер за помали трошоци и поголеми приноси на

Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје (ФЗНХ) организираше Конференција и панел дискусија на тема „Дигитализација во земјоделството – Предизвици и можности за македонскиот земјоделско – прехранбен сектор”. Повод за одржување на конференцијата е отворање нова интердисциплинарна студиска програма по Дигитално земјоделство. На конференцијата, научната мисла и идеја, преку дискусиите на присутните претставници на […]