fbpx

Tags : директори

ИСИЕ: 36 директори на јавни претпријатија потпишаа Декларација за антикорупциски

Денеска во Скопје во организација на Институтот за стратешки истражувања и едукација  (ИСИЕ) се одржа потпишување на Декларација за антикорупциски практики и политики во јавните претпријатија. Со цел да се демонстрира политичка волја и да се даде придонес во спречувањето на корупцијата и подобрувањето на транспарентноста на јавните претпријатија, декларацијата ја потпишаа 36 директори на […]

Градоначалникот Костадинов одржа работна средба со директорите на општинските основни

Градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов, денеска одржа работна средба со директорите на општинските основни и средни училишта. На директорите им беше пренесена пораката дека само со добрата организација и поставеност на сите структури во училиштата, може да се обезбедат максимално искористување на ученичките потенцијали, професионален развој на вработените, квалитет во наставата, добра училишна клима […]