fbpx

Tags : домаќинства

Се олеснуваат процедурите за поставување фотонапонски електроцентрали за домаќинствата и

Граѓаните и деловната заедница ќе може да постават најбрзо и по најповолни услови фотонапонски електроцентрали за производство на струја. Стапија на сила измените на Законот за градење како дел од низата мерки за поддршка во услови на најголемата светска енергетска криза, соопштија од Владата. На овој начин се поедноставува процедурата за поставување на фотонапонски електроцентрали […]

Костадинов: ќе правам се да не се зголемат цените на

-Заедно да се погрижиме за почиста Струмица.Во најголемата Европска и светска криза исправени пред огромни предизвици, ги реализираме активностите.Најавувам дека колкави и да се проблемите, поради зголемување на цените по сите основи, колкава и да е потребата за зголемување на цените на услугите кон домаќинствата, додека ја имам честа да ја водам Струмица правам се […]

Домаќинствата и деловните субјекти можат да постават фотоволтаик на својот

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција информираше дека Министерството за економија ги подготви измените и дополнувањата на Правилникот за обновливи извори на енергија со кои се овозможува граѓаните и компаниите да произведуваат електрична енергија на нивните покриви и да ја продаваат на откупувачот и дистрибутер на електрична енергија. Овие измени како што кажа […]

Објавен јавниот оглас за финансиска поддршка – од 600 до

Министерството за економија го објави јавниот повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година. Како што информираше министерот Бектеши, за оваа мерка обезбедени се 60 милиони денари.Со цел да се обезбеди заштита на ранливи потрошувачи на енергија, согласно  Програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за […]