fbpx

Tags : донирана

НА ИНИЦИЈАТИВА НА СЕМЕЈСТВОТО КОСТАДИНОВИ ДОНИРАНА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВО СТРУМИЧКАТА

Денес во ЈЗУ Општа Болница Струмица пристигна донација во форма на медицинска опрема, сочинета од три ЕКГ апарати (еден од модел Cardioline 200S и два од модел Cardioline 100S), пет мулти-параметарски ЕКГ монитори(модел Bistos BT-750) и соодветни додатоци – специјална хартија за обезбедените ЕКГ апарати, со која Одделението за Кардиологија ја доби дополнителна опрема за […]