fbpx

Tags : електроцентрали

Се олеснуваат процедурите за поставување фотонапонски електроцентрали за домаќинствата и

Граѓаните и деловната заедница ќе може да постават најбрзо и по најповолни услови фотонапонски електроцентрали за производство на струја. Стапија на сила измените на Законот за градење како дел од низата мерки за поддршка во услови на најголемата светска енергетска криза, соопштија од Владата. На овој начин се поедноставува процедурата за поставување на фотонапонски електроцентрали […]