fbpx

Tags : енергија

Училиштата во Струмица и до 80 отсто ги намалија давачките

Трите средни и десетте основни општински училишта во Струмица ги покажаа првите позитивни резултати по склучените договори за снабдување со електрична енергија со ЕСМ Продажба, по цена од 95 евра за мегаватчас. Договорите се склучени согласно одлуката на Владата за преземање мерки во услови на енергетска криза, соопштија денеска од Општината. Првите анализи се направени […]