fbpx

Tags : евергрини

Синоќа звуци на македонски џез евергрини се ширеа од малиот

Квинтетот од музичари успеа македонската музика да ја пренесе во една поинаква – џез димензија. Во опуштена атмосфера под отворено небо бројната публика уживаше во уникатните изведби на македонските евергрини. „Да ја негуваме и промовираме македонската музика“ – беше мотото на синоќешниот настан. Истиот се одржа во рамки на програмата на „Струмица-град на културата 2021“.