fbpx

Tags : Евроамбасадор

Евроамбасадорот Гир во посета на Општина Струмица

-Првото добредојде на претставник на дипломатскиот кор во државата во годината што ја започнавме, денеска му го посакав на Дејвид Гир, амбасадор на Делегацијата на ЕУ во РСМ и голем пријател на Струмица, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Разговаравме за годината којашто помина, за проектите коишто ги реализиравме и започнавме, како и за новите предизвици во […]

Евроамбасадорот Гир на средба со градоначалникот Костадинов

-Со посебна чест, срдечно добредојде му посакав на Дејвид Гир, амбасадор на Делегацијата на ЕУ во РСМ. На средбата разговаравме на повеќе теми, а поттик ни беа заедничките цели – прогресивен развој со втемелување на европските вредности. Гордост ни се реализираните и проектите во тек, а кои финансиски се поддржани од европските фондови, објави градоначалникот […]