fbpx

Tags : ФКТ „Ристо Шишков“

ФКТ “Ристо Шишков“ продолжува утре

Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ продолжува утре со скратена програма заради прогласената тридневна  жалост во државата. Како што информираше директорот на Фестивалот, Ванчо Ристов Патриков, единствено нема да се одигра претставата „Злоставувани“ на театарот од Шабац, Србија, додека  „Кармен“ на Драмскиот театар од Скопје и „Среќниот принц“ на Театарот Враца од Бугарија се одиграле […]

Одложени претставите на ФКТ „Ристо Шишков“ заради тридневната жалост

Поради прогласената тридневна жалост во Република Северна Македонија , започнувајки од денес 09.09.2021 до 12.09.2021 година Фестивалот на камерен театар ,,Ристо Шишков ,, ги одлага представите предвидени во наведениот период, информираа денес од фестивалската управа. Фестивалот на камерен театар ,,Ристо Шишков ,, продолжува во недела 12 Септември со нови термини за објавената програма. Изразуваме искрено […]

Отворено 29 издание на ФКТ „Ристо Шишков“

Вечерва во Струмица почна 29 издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Први пред публиката се претставија актерите од Народниот театар од Битола со о претставата „History of motherfuckers“ по мотиви на „Кориолан“ од Вилијам Шекспир, авторски проект на Андраш Урбан. По нив се претставија и актерите од штипскиот театар со „Крилја“ од Артур […]