fbpx

Tags : фолклорен фестивал

Во Радовиш се одржа Фолклорниот фестивал „Велигденски средби“

Од 15 до 17 овој месец во Радовиш се одржа Меѓународниот фолклорен фестивал „Велигденски средби“. Фестивалот се одржа под покровителство на градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Фолклорниот ансмбл „Китка“. Во манастирскиот комплекс „Свeти Ѓоргија“, по осумнаесетти пат беше одржан меѓународниот фолклорен фестивал „Велигденски средби“, а учествуваа вкупно 18 фолклорни ансамбли […]