fbpx

Tags : форумска сесија

Се одржа првата форумска сесија од Буџетскиот форум на Општина

Со одржувањето на првата форумска сесија, вечерва во новоотворениот Младински центар во општинската зграда започна Буџетскиот форум на општина Струмица 2023/2024 година. Учесниците на форумот, граѓани, советници, претставници на младинскиот и невладиниот сектор, беа запознати со процесот на буџетирање, структурата на буџетот на Oпштина Струмица, буџетскиот календар и планираните приоритети за развој за наредната 2024 […]

Покана од Општина Струмица за првата форумска сесија од Буџетскиот

Почитувани граѓани, Ве покануваме на Првата форумска сесија која е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во општина Струмица 2023/2024 година. Првата форумска сесија ќе се одржи на ден 03.11.2023 година (петок) во 18:00 часот во просториите на Младинскиот центар во зградата на општина Струмица. На првата форумска сесија ќе имате […]

Се одржа првата форумска сесија за имплементација на регионални проекти

Со одржувањето на Првата форумска сесија, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион започна со имплементација на Регионалните форуми во заедницата со цел подготовка на проекти по Програмата за рамномерен регионален развој за 2024 година на Бирото за  регионален развој. На форумската сесија беа присутни учесници од различни категории од 10-те општини на Југоисточниот плански […]

Градоначалникот Костадинов ги кани граѓаните на првата форумска сесија за

Вечер ќе се одржи Првата форумска сесија во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала) . Првата буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум  во Општина Струмица 2021/2022 година. Целта на форумите во заедницата е да се зголеми учеството на граѓаните во процесот на креирање и реализација […]