fbpx

Tags : фото

Фото: Карневалските групи„Струма“ и ОУ „Маршал Тито“ на карневал во

Карневалските групи на Здружението „Струма“ и на ОУ „Маршал Тито“ го претставуваа Струмичкиот карневал на Меѓународниот карневал во Тиват, Црна Гора. „Струма“ на карневалот во Тиват се претстави со маската „Порака“, а учениците и наставниците од „Маршал Тито“ со маската „Моќта на боговите“. И двете групи заедно со останатите беа примени кај градоначалникот на Тиват,Жељко […]

Фото: „Струма“ и ОУ „Маршал Тито“ на карневал во Тиват

Карневалските групи на Здружението „Струма“ и на ОУ „Маршал Тито“ го претставуваат Струмичкиот карневал на Меѓународниот карневал во Тиват, Црна Гора. „Струма“ на карневалот во Тиват се претстави со маската „Порака“, а учениците и наставниците од „Маршал Тито“ со маската „Моќта на боговите“.

Фото: Се санираат критичните точки на реката Струмица во Босилово

-Овие денови општина Босилово и АД “Водостопанство” активно работат на санација на критичните точки на река “Струмица”. Потребата од чистење на речното корито и понатаму останува, но неопходно е првенствено да се заштитат критични точки на речното корито, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.

Фото:На влезот во Турново поплавени објекти, куќи и површини

На влезот во селото Турново излеаните води од реката Струмица ги поплавија фудбалскиот терен, соблекувалните, спортската сала на ФК „Турново“, објектот на Ветеринарната станица и дваесетина куќи и помошни објекти,а покрај патот формирано е поголемо езеро. Од ФК „Турново“ штетата ја проценуваат на над 50 илјади евра, а причина за поплавите е излевањето на реката […]