fbpx

Tags : хеликоптерска несреќа

Пресуда за хеликоптерската несреќа кај Струмица во која загинаа четворица

Судскиот совет при Основниот суд во Струмица ги осуди обвинитетите Јулијана Спировска, тогашна директорка на ЈП „Македонска радиодифузија“ на условна казна од затвор од две години доколку делото не го повтори во наредните три години. Драгослав Радески, технички директор, е осуден на 18 месеци условна казна доколку делото не го повтори во наредните две години, […]