fbpx

Tags : „Иловица-Штука“

Со „Иловица – Штука“ може да се намали миграцијата на

(Комерцијална објава) Предрасуди и Стереотипи: „Принудно ќе се дислоцираат и раселат околните живеалишта, ќе се одземе дел од постојните површини на обработливо земјоделско земјиште и ќе се „уништи” иднината на младите генерации од регионот.“ ВИСТИНА: Никогаш немало потреба ниту да се спомне некакво дислоцирање и раселување или загуба на постојно обработливо земјиште. Напротив, рударскиот комплекс, […]

Инвестицијата од 360 милиони евра во „Иловица – Штука“ носи

(Комерцијална ПР објава)  Предрасуди и Стереотипи: Рударскиот комплекс ќе обезбеди економски интерес само за странскиот инвеститор и неколку домашни ,,платеници и профитери”(!?). ВИСТИНА: Несомнено, ова е најголема странска ,,гринфилд” инвестиција во нашата држава. Само во првите две години, односно првата фаза на изградба на рударскиот комплекс ќе се реализира почетна инвестиција од 340 МИЛИОНИ Евра. […]