fbpx

Tags : Иловица-Штука

Рудникот Иловица-Штука брана за „белата чума“ и клуч кој ќе

Едни на протест против, други со цврст став за отворање на рудникот Иловица-Штука. Тие што останаа дома и не го поддржаа протестот, којшто се одржа во Струмица, бараат да се отвори овој капацитет за, како што велат, селата целосно да не се испразнат и на тој начин да и се спротивстават на „белата чума“. -Ние […]

„Иловица – Штука“ ќе отвори нови 3200 работни позиции за

(Комерцијална ПР објава) Предрасуди и Стереотипи: Менаџментот на Еуромакс манипулира кога вели дека се обврзува за приоритетно вработување на локално население… во Струмичкиот и под Огражденскиот регион нема традиција за ,,квалитетни рудари”. ВИСТИНА: Прво, сите заедно мора да вложиме малку позитивна енергија и искрено да се обидеме да ги раскршиме вкоравените предрасуди и одамна застарената […]

Иловица – Штука ќе штеди вода, таа ќе се користи

(Комерцијална ПР објава) Предрасуди и Стереотипи: Рударскиот комплекс ќе испушта технолошка вода со токсични состојки со што ќе се загадат подземните и надземните води. ВИСТИНА: Нашиот проект е дизајниран со „НУЛА“ празнење, што значи дека водата што ја користиме при обработката е задржана и со рециклирање, повторно се употребува и никогаш не се испушта во […]

Иловица – Штука нема негативно да влијание врз земјоделството и

(Комерцијална ПР објава) Предрасуди и Стереотипи: Земјоделството во под Огражденскиот регион ќе биде целосно упропастено… ИЛИ Земјоделството ИЛИ Рударството (???) ВИСТИНА: Науката и експертите се согласуваат дека најдобар победнички избор за брз економски развој е да се инвестира и во современо Земјоделство и во одржливо Рударство. И Земјоделството и Рударството се стопански гранки од стратешка […]

Проектот Иловица-Штука – можно решение за надминување на дел од

Пишува: Никола Гулев, главен финансов директор во Еуромакс Ресоурцес Додека ги читаме вестите од светските економии кои бележат многу високи стапки на инфлација, и сме во исчекување од дополнителните економски последиците од сериозноста на геополитичка ситуација помеѓу Украина и Руската Федерација, потребата од изнаоѓање на брзи економски решенија веднаш и сега е уште поголема. Сите […]

Информирајте се изворно за проектот Иловица – Штука од магазинот

Корпоративниот магазин со информации и објаснувања на проектот за рударскиот комплекс за бакар Иловица – Штука на Еуромакс, што беше доставен до сите домаќинства во Босилово и Ново Село, достапен и онлајн Меѓународниот инвеститор Еуромакс во општините Босилово и Ново Село подели корпоративен магазин со информации и објаснувања на проектот за рударскиот комплекс за бакар […]