fbpx

Tags : Ивалу

„Златна потковица“ на Астерфест за данскиот филм „Ивалу“

Жирито во состав: Гоце Ристовски (писател и универзитетски професор), д-р Дрита М. Фазлија (филмски продуцент и универзитетски професор) и Мили Чумиќ (филмски продуцент и дистрибутер од Велика Британија), по опстојна расправа за сите 23 филмови во официјалната конкуренција прикажани на 18-тиот Интернационален филмски фестивал „Астерфест“, донесе едногласна О Д Л У К А Наградата „Златна потковица“ се доделува на филмот […]