fbpx

Tags : изјава

Изјава на Костадин Костадинов по повод 11 Октомври

Нашиот народ отсекогаш ја знаел и препознавал суштината и значењето на слободата!Пред 80 години, на денешен ден ја демонстрирал сопствената волја и сила, кревајќи сена општонародно востание со кое се поставени темелите на народноослободителнатаборба против фашистичкиот окупатор, востание со кое е трасиран патот кон слободата и државноста на нашата земја. 11. Октомври не е само […]