fbpx

Tags : Јапонија

Јапонија донира нов Ултразвук на Гинекологија во струмичката болница

Денеска ЈЗУ „Општа Болница” Струмица потпиша договор со амбасадорот на Јапонија Оцука Казуја за Грант проект за набавка на ултразвучен систем преку GGP програмата на Јапонската амбасада- ” Грант помош на мали проекти за човекова безбедност”. Станува збор за вкупна вредност на одобрени средства од 3.133.693,00 МКД (51.462 ЕВРА). -Огромна благодарност до почитуваниот амбасадор за […]

Амбасадата на Јапонија донира камион за собирање и транспорт на

Потпишан договор помеѓу Општина Босилово и Амбасадата на Јапонија за донација на камион за собирање и транспорт на смет за општина Босилово. Денеска во посета на општина Босилово беше амбасадорот на Јапонија, Хиронори Савада. На средбата амбасадорот Савада и градоначалникот Ристо Манчев разговарашаа за можностите и перспективите за соработка на сите полиња од заеднички интерес. […]