fbpx

Tags : канализациски систем

Градоначалникот Костадинов со министерот Бочварски извршија увид во изведбата на

Со министерот за транспорт и врски и мојот драг пријател, Благој Бочварски, денеска, го посетивме населеното место Банско за да видиме до каде е изведбата на фекалната канализација, објави градоначалникот Костадинов. -Задоволен сум од досегашниот тек, во којшто се реализирани 10 илјади метри, остануваат уште 2,5 километри до конечната реализација. За да биде комплетен овој […]

Во Дабиле се врши приклучување на домаќинствата на канализацискиот систем

Деновиве започна приклучувањето на домаќинствата на канализацискиот систем во населеното место Дабиле. Договорите за приклучувањето се прават на лице место, односно, во секое домаќинство, што значи жителите нема потреба да доаѓаат во ЈПКД „Комуналец“. Приклучувањето чини 9.300 денари. За неколку денови ќе започне и приклучувањето на канализацискиот ситем во населеното место Просениково

Течат градежните активности на фекално- канализацискиот систем во Ново Село

Градежните активности во проектот „Доградба на фекален канализациски систем во Ново Село“ се одвиваат непречено и се одвиваат на улицата „10-ти Септември“. Вкупната инвестиција на проектот изнесува 43.723.466,00 денари со вклучен ДДВ, а финансиските средства се обезбедени од страна на Министерството за транспорт и врски.