fbpx

Tags : караван

Караванот „Не е до нив, до тебе е“ започна синоќа

„Не е до нив, до тебе е“ е моќна кампања во која никој ништо не ветува, а сепак секој делува за поголема одговорност пред својата граѓанска должност. Благодарение на оваа кампања, секој од нас ќе се запраша каков е нашиот став кога станува збор за гласање и зошто толку малку внимание посветуваме на правото на […]

Караванот „Остави трага“ испрати порака од Дојран: Заедно за поголемо

Дојран беше главното место каде викендов се одржа третиот од серијата јавни настани за подигање на јавната свест помеѓу младите луѓе, а кој е насловен „Дојди и раскажи ја својата приказна – Остави трага“. Целта беше да се подигне јавната свест во локалната заедница, особено меѓу младите луѓе и потребата за создавање на вистинско еднакво […]

Утре во Струмица караван за имунизација против Ковид-19

ЈЗУ Здравствен Дом – Струмица во соработка со Министерство за здравство и поддршка од СЗО, УНИЦEФ и УСАИД утре организира караван за имунизација против Ковид-19. Караванот ќе се одржи на : 24-ти Март 2022 (Четврток) на градскиот плоштад во Струмица од (12 до 16 часот) и 25-ти Март 2022 (Петок) на центарот во Општина Ново […]