fbpx

Tags : карнеевал

Карневалџиите ја „презедоа“ власта во Струмица

Од вечерва „нова“ локална власт во Струмица се струмичките карневалџии. Градоначалникот Костадин Костадинов симболично им ја предаде власта со предавање на клучот од Општината пред влезот во општинската зграда и на тој начин беше означен почетокот на осумдневните карневалски празнувања во градот под Царевите Кули. Градоначалникот Костадин Костадинов му го предаде клучот на градот на […]