fbpx

Tags : Карневал Врање

Карневалските маски „Тик-Так“ и „Струмичка корида“ учествува на карневалот во

На 19-тиот меѓународен карневал во Врњачка Бања, Србија, чија интернационална поворка на 15.07.2023 година ја сочинуваа над 30 странски и домашни карневалски групи, учествуваа и двете карневалски групи, претставници на Струмичкиот карнeвал: СОУ” Јане Сандански” со маската Тик-Так”, и ООУ” Видое Подгорец” со маската „Струмичка корида “. Нивниот настап пред многубројната публика беше еден од […]