fbpx

Tags : карневалски празнувања

Завршија карневалските празнувања во Струмица

Со Тримерскиот ручек – круната на карневалските празнувања во Струмица, денеска заврши Струмичкиот карневал 2024. Во фоајето на Центарот за култура „Антон Панов“, настапи ансамблот „Распеани струмичани“, а градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, претседателот и членовите на Организациониот одбор на карневалот и граѓани на Струмица ги вкусија разновидните посни тримерски специјалитети, […]

Завршија годинашните карневалски празнувања

-Со денешниот Тримерски ручек завршија карневалските свечености во нашиот град. Прекрасно беше чувството да се биде сведок на негувањето на традицијата, да се вкусат посните јадења од богатата трпеза и да се ужива во убавите наменски песни на „Распеаните струмичани“, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Од денеска и клучот од градот повторно е во […]