fbpx

Tags : коњаници

Градоначалниците на Босилово, Ново Село и Василево ги испратија коњаниците

-Со божји благослов, со знамето на Македонија и на општина Босилово, со гордост и со исполнета душа ја испративме коњаницата која тргна кон славното Крушево по повод празникот Илинден.Овие млади луѓе од Радово покажаа како се сака татковината и треба да бидат пример за сите граѓани, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Коњаницата ја испратија […]