fbpx

Tags : Крџали

Струмица се збратими со бугарската општина Крџали

-Лесно е да се говори со јазикот на омразата. Напротив, ние денес разговаравме на вистинскиот начин кој нѐ води напред.Струмица од денес е побогата за уште една збратимена општина!Со мојот колега, Хасан Азис, градоначалник на Општина Крџали од Република Бугарија потпишавме меморандум за збратимување на двете општини кои ги предводиме, објави струмичкиот градоначалник. -Овој чекор […]

Струмица ќе се збратимува со бугарскиот Крџали

Европратеникот и известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук денеска престојуваше во работна посета на општина Струмица и ја предводеше повеќечлената делегација од соседна Бугарија во која беа и градоначалникот и претседателот Советот на општина Крџали и нивните заменици, како и советници од општините Благоевград и Хаџидимово. На средбата со градоначалникот Костадин Костадинов, […]