fbpx

Tags : квалификации

Македонската Еспорт Федерација ги заврши националните квалификации за Светското првенство

Македонските репрезентативци во еспорт и годинава ќе учествуваат на Светското првенство, кое ќе се одржи во август во Романија. Оваа година МЕСФ учествува со 16 репрезентативци на меѓунанордни натпревари во организација на Меѓународната Еспорт Федерација. „Очекуваме солидни резултати и оваа година и се надеваме дека повторно ќе освоиме медал на Светското првенство. Овие победи се […]

Одбојка:Без Филип Маџунков за првите три натпревари во евроквалификациите

И покрај тоа што се чувствуваше подобро и ја мина долгата терапија, Филип Маџунков, сепак, нема да може да настапи во првата половина од квалификациите за Европското првенство 2021. Нашиот среден блокер се уштеима проблеми со коленото, па селекторот Никола Матијашевиќ евентуално ќе може да го користи за натпреварите од четврток до сабота, коишто формално […]