fbpx

Tags : локален совет

Формиран Локален совет за женско претприемништво

За прв пат во општина Струмица денеска во Домот на АРМ се формираше Локален совет за претприемништво на којшто присуствуваа жени претприемнички. На првата работна средба присуствуваше и градоначалникот Костадин Костадинов на кој унапредувањето на женското претприемништво му беше едно од ветувањата во предизборната кампања. -Верувам во потенцијалите на жените и нивниот претприемнички дух, но […]

Локалниот совет за превенција во заштита на урбаната опрема и

-И денеска го испочитувавме договорот со партнерите во Локалниот совет за превенција на општина Струмица, секоја последна среда во месецот да одржуваме работна конференција на којашто ги разгледуваме и бараме решенија за актуелните проблеми во градот и општината, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Предизвиците се коишто се соочуваме се дивите продавачи на текстил и […]

Покана од СВР Струмица до угостителите за присуство на Локалниот

Секторот за внатрешни работи – Отсек за превенција – Струмица, ги поканува сопствениците на угостителски објекти на подрачјето на општина Струмица, утре 23.09.2020 година (среда) во 12,00 часот, во Дом на АРМ Струмица, да присуствуват на Локалниот совет за превенција-Струмица, организиран од  градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски и Началникот на СВР-Струмица,Танчо Пројковски,  на тема: […]