fbpx

Покана од СВР Струмица до угостителите за присуство на Локалниот совет за превенција

 Покана од СВР Струмица до угостителите за присуство на Локалниот совет за превенција

Секторот за внатрешни работи – Отсек за превенција – Струмица, ги поканува сопствениците на угостителски објекти на подрачјето на општина Струмица, утре 23.09.2020 година (среда) во 12,00 часот, во Дом на АРМ Струмица, да присуствуват на Локалниот совет за превенција-Струмица, организиран од  градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски и Началникот на СВР-Струмица,Танчо Пројковски,  на тема: “Почитување на законите и протоколите од Владата на Република Северна Македонија“

  Средбата со сопствениците на угостителските објекти и со сите чинители надлежни за справување за заштита и превенција од ширење на Корона вирусот – COVID 19 донесени од Владата на Република Северна Македонија ќе придонесе за заеднички координиран проактивен пристап  во насока на намалување на последиците од Корона вирусот COVID 19 на подрачјето.

Share via
Copy link