fbpx

Tags : превенција

Локалниот совет за превенција во заштита на урбаната опрема и

-И денеска го испочитувавме договорот со партнерите во Локалниот совет за превенција на општина Струмица, секоја последна среда во месецот да одржуваме работна конференција на којашто ги разгледуваме и бараме решенија за актуелните проблеми во градот и општината, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Предизвиците се коишто се соочуваме се дивите продавачи на текстил и […]

Покана од СВР Струмица до угостителите за присуство на Локалниот

Секторот за внатрешни работи – Отсек за превенција – Струмица, ги поканува сопствениците на угостителски објекти на подрачјето на општина Струмица, утре 23.09.2020 година (среда) во 12,00 часот, во Дом на АРМ Струмица, да присуствуват на Локалниот совет за превенција-Струмица, организиран од  градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски и Началникот на СВР-Струмица,Танчо Пројковски,  на тема: […]