fbpx

Tags : ловно друштво „Беласица“

Ловното друштво „Беласица“ го стопира ловот на дива свиња

После сета бука што се крена околу продолжувањето на сезоната за одстрел на дива свиња, овде јасно сега го искажуваме ставот на одговорните лица во ЛД “БЕЛАСИЦА”.Иако законот дозволува лов на дива свиња, БЕЛАСИЦА ќе го СТОПИРА ловот. Време е за одмор и на ловците, а на дивечот му е потребен мир после сезоната, објавија […]

Новогодишна честитка од Ловното друштво „Беласица“

Другари ловци од ЛД „БЕЛАСИЦА“, другари ловци од сите предели на нашата земја, на прагот сме на дочекот на Нова 2022 година.2021 година денес заминува. Имаше и убави и лоши моменти во изминатата година, но ќе ја запамтиме како година со која се боревме со многу предизвици. ЛД „БЕЛАСИЦА“ е голема да одолее во тешки […]

Марјан Даскаловски по петти пат на чело на струмичките ловци

Денес во домот на АРМ Ловното друштво „Беласица“ од Струмица го одржа своето годишно собрание. Оваа година беше и изборна за претседател на друштвото. Педесет и еден делегат на собранието едногласно ја дадоа поддршката за Марјан Даскаловски и му ја дадоа довербата по петти пат да биде на чело на Ловното друштво „Беласица“. -Горд сум […]

В недела редовно годишно собрание на Ловното друштво „Беласица“

В недела, на 26 овој месец со почетокво 10:00 часот, Ловното друштво „Беласица“ од Струмица ќе одржи редовно годишно собрание. На собранието се очекува да се донесат одлуки за наредната сезона, како и отчет на Управниот одбор за сработеното лани. Оваа година е и изборна за претседател на Ловното друштво „Беласица“, функција која долги години […]