fbpx

Tags : лозје

Пожар во месноста Врчви, Oпштина Василево, изгореа 5 хектари лозје

Во општина Василево, на потегот меѓу населените места Ангелци, Градашорци и Едрениково, во месноста Врчви од пред неколку часови, има активен пожар, сооптија од Општина Василево. На местото на пожарот се припадниците на ТППЕ Струмица, кои работат на негово гасење и  спречување на понатамошно ширење.    Според информацијата од терен, опжарени се околу 5 хектари […]