fbpx

Tags : министерство за земјоделство

Министерството за земјоделствоцелосно ги исплати субвенциите за тутун

Заврши целосната исплатата на субвенциите за тутунот од реколтата 2021, а исплатени се вкупно 1.3 милијарди денари на сметките на 17 илјади тутунопроизводители, соопштија денеска од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Процедурата со која тутунарите ја добија оваа финансиската поддршка започна веднаш откако пратениците во Собранието ја одблокираа законската измена во законот за земјоделство […]

Министерство за земјоделство:Важна информација за земјоделците!

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ!!! Почитувани земјоделци, Со цел непречено извршување на тековните земјоделски активности, Владата на Република Северна Македонија, за земјоделците овозможи исклучок од воведената забрана и посебен режим на движење. Регистрираните земјоделци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС) кој што го води Министерството за земјотелство, шумарство и водостопанство, дозволите за движање ќе […]