fbpx

Tags : Монодрама

Монодрамата „Таа“ се игра десет години на сцената на струмичкиот

Пред десет години, на 19 ноември 2010 година во Струмичкиот театар се случи премиерата на монодрамата „Таа“ по текст на бугарската авторка Даниела Колева, а во режија на Васил Михаил. Монодрамата, во изведба на актерката Оливера Аризанова-Мансбарт, овој четврток, повторно на 19 ноември, ќе ја доживее својата најнова, педесет и петта изведба по ред, што […]