fbpx

Tags : населени места

Костадинов: Рамномерно ги развиваме населените места

-По Просениково, денеска во Сачево.Рамномерно ги развиваме населените места, тие се нашето богатство, согласно приоритетите и потребите изворно од граѓаните.Во Сачево се работи на две локации – се уредува и дополнува паркот и се чисти селскиот канал, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Им благодарам на младите од Сачево, кои ја прифатија иницијативата заедно со […]

Општина Струмица ги реконструира игралиштата и парковите во населените места

Општина Струмица ги реконструира детските и спортските игралишта и парковите во населените места со средства од општинскиот буџет од близу 10 милиони денари. Градоначалникот Костадин Костадинов денеска изврши увид во градежните зафати во населеното место Просениково. -Денеска на мое огромно задоволство со дел од општинската администрација сме на увид во работите во населеното место Просениково […]

Почнаа Јавните собири по населените места

По одржаните јавни собири со граѓаните од урбаните заедници во градот, од вчеравечер тие започнаа да се одржуваат по населените места, информираа од Општина Струмица. Општинскиот тим предводен од претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, одржаа собири со граѓаните од населените места Баница, Водоча и Вељуса.

Продолжува асфалтирањето на улиците во населените места во Општина Струмица

Вчера се асфалтираше улица позади фармата во Дабиле, а денеска се асфалтираат две улици во Сачево и тоа на потегот од продавницата Гаљо до Митко и Васил Глигорови и од продавницата до позади училиштето, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Во наредните денови асфалтирањето ќе продолжи во населените места Добрејци и Просениково.