fbpx

Tags : настава

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на наставата на

Почитувани сограѓани од турската заедница, 21 Декември е Ваш ден, ден кога пред 78 години започнала наставата на турски јазик во земјава, а веќе деценија и половина се одбележува како Ден на наставата на турски јазик. Да се посетува настава на својот мајчин јазик е едно од вашите основни права, но и придобивка од негувањето […]

Учениците од Висока Маала по долги години започнаа да посетуват

Вчера за прв пат учениците од 4 и 5 одделение од населеното место Висока Маала, започнаа да посетуваат настава во новото училиште, изградено пред  повеќе од шест години. По тој повод ги посети градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, кој им посака успех во образованието, а стартот во новото училиште им го разубави и со […]

Наставата во сите основни и средни училишта во општина Струмица

Денеска во сите основни и средни училишта во општина Струмица, наставата започна успешно, на задоволство на сите ученици и наставници, објави градоначалникот Коста Јаневски. Според одлуката на Министерството за образование и наука, наставата ќе се одвива со физичко присуство, а се надевам дека епидемиолошката состојба ќе дозволи така да продолжи и во текот на целата […]

98% од децата од прво до трето одделение седнаа во

Министерството за образование и наука информира дека првиот училишен ден во основните и средните училишта помина во најголем дел успешно. Настава со физичко присуство во основните општински училишта започна за речиси сите деца од прво до трето одделение,односно 98% седнаа во училишните клупи, а останатите 2% одлучија наставата да ја следат од далечина. Наставата со физичко […]

Родители во село Моноспитово со протест бараат настава со физичко

Родители на ученици од Основното училиште „Борис Трајковски“ во село Моноспитово денес со мирен протест побараа сите ученици до деветто одделение да се вратат на настава со физичко присуство, бидејќи според нив училиштетото ги исполнува сите услови за настава според протоколите. Велат сите родители дале изјава дека се согласуваат нивните деца да посетуваат настава во […]