fbpx

Tags : непрописно паркирање

Полицијата со превентивна кампања за прописно паркирање

Полициски службеници заедно со ученици од од учишните сообраќајни единици денеска на неколку улици во централното градско подрачје на Струмица на непрописно паркирани возила оставаа платни налози со едукативна содржина. Според началникот на Отсекот за превенција при СВР Струмица, Хризантема Рендевска, кампањата се реализира под мотото „Паркирај совесно, паркирај одговорно“. -Оваа кампања е наменета за […]