fbpx

Полицијата со превентивна кампања за прописно паркирање

 Полицијата со превентивна кампања за прописно паркирање

Полициски службеници заедно со ученици од од учишните сообраќајни единици денеска на неколку улици во централното градско подрачје на Струмица на непрописно паркирани возила оставаа платни налози со едукативна содржина.

Според началникот на Отсекот за превенција при СВР Струмица, Хризантема Рендевска, кампањата се реализира под мотото „Паркирај совесно, паркирај одговорно“.

-Оваа кампања е наменета за учесниците во сообраќајот, особено оние што паркираат на површини каде не е дозволено паркирање, најчесто на тротоарите, бидејќи тие се место за пешаците, а не за возилата. Со нашата превентивна активност сакаме да ја подигнеме свеста кај возачите за прописно паркирање, рече Рендевска.

Инаку, кампањата ја реализираат Отсекот за превенција при СВР Струмица, Полициската станица за безбедност во сообраќајот заедно со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, „Глобал Шејперс“ и ученици од учишните сообраќајни единици.

Share via
Copy link