fbpx

Tags : нестабилна

Состојбата со насилството на младите е нестабилна

Завршна конференција на проектот ,,Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“ Резултатите од спроведеното истражување за „Состојбата со насилство на младите во С. Македонија“ покажуваат дека повеќе од 70 отсто од испитаниците го делат ставот дека најчест тип насилство кај младите е врсничкото насилство, а речиси 60 отсто од […]